Čo je produkt a reaktant v chemickej rovnici?
Čo je produkt a reaktant v chemickej rovnici?

Video: Čo je produkt a reaktant v chemickej rovnici?

Video: Čo je produkt a reaktant v chemickej rovnici?
Video: Chemická reakcia, reaktant, produkt (Lucia Dovalová) 2024, Smieť
Anonim

Všetky chemické reakcie zapojiť oboch reaktanty a Produkty . Reaktanty sú látky, ktoré začínajú a chemická reakcia , a Produkty sú látky, ktoré vznikajú v reakciu.

Následne si možno položiť otázku, čo je reaktant v chemickej rovnici?

Látka(y) naľavo od šípky v a chemická rovnica sa volajú reaktanty . A reaktant je látka, ktorá je prítomná na začiatku a chemický reakciu. Látka(y) napravo od šípky sa nazývajú produkty. Produkt je látka, ktorá je prítomná na konci a chemický reakciu.

Po druhé, aké sú typy chemických reakcií? Hlavné štyri typy z reakcie sú priama kombinácia, analýza reakciu , jednoduchý výtlak a dvojitý výtlak. Ak sa vás spýta päť hlavných typy z reakcie , sú to tieto štyri a potom buď acidobázická alebo redoxná (podľa toho, koho sa pýtate).

V súvislosti s tým, aké sú príklady chemickej rovnice?

Vyvážený chemická rovnica nastáva, keď sa počet atómov na strane reaktantov rovná počtu atómov na strane produktov. V tomto chemická reakcia dusík (N2) reaguje s vodíkom (H) za vzniku amoniaku (NH3). Reaktanty sú dusík a vodík a produktom je amoniak.

Aký je príklad reaktantu?

Reaktanty sú látky pôvodne prítomné v chemickej reakcii, ktoré sa počas reakcie spotrebujú na výrobu produktov. Niektoré chemické reakcie sa dokončia, výsledkom čoho sú všetky reaktanty stávajú produkty. Tieto reakcie sú vraj nezvratné. Pre príklad , spaľovanie metánu v kyslíku je nevratné.

Odporúča: