Čo je knižnica genómovej DNA?
Čo je knižnica genómovej DNA?

Video: Čo je knižnica genómovej DNA?

Video: Čo je knižnica genómovej DNA?
Video: O genetike s Andreou Ševčovičovou - WEBINÁR pre študentov 2024, Apríl
Anonim

A genómová knižnica je zbierkou celkovej sumy genómová DNA z jedného organizmu. The DNA je uložený v populácii identických vektorov, z ktorých každý obsahuje iný inzert DNA . Fragmenty sa potom vložia do vektora pomocou DNA ligáza.

Ako sa teda vyrába genomická knižnica?

A genomický DNA knižnica je súbor fragmentov DNA, ktoré tvoria celú dĺžku genóm organizmu. A genómová knižnica vzniká izoláciou DNA z buniek a následnou amplifikáciou pomocou technológie klonovania DNA.

Ďalej, aký je rozdiel medzi genómovou knižnicou a cDNA knižnicou? Hlavná rozdiel : genomický DNA má intróny, cDNA nie. Ale nemôžete nájsť cDNA v bunky (normálne). Integrácia plazmidu znamená genomický DNA bude dlhšia.

z čoho pozostáva DNA knižnica?

A DNA knižnica je zbierka DNA fragmenty, ktoré boli klonované do vektorov, aby ich výskumníci mohli identifikovať a izolovať DNA fragmenty, ktoré ich zaujímajú na ďalšie štúdium. V zásade existujú dva druhy knižnice : genómová DNA a cDNA knižnice.

Čo sa používa na výber génov z genómovej knižnice?

DNA sondy sú úseky jednovláknových použitá DNA na detekciu prítomnosti komplementárnych nukleotidových sekvencií (cieľových sekvencií) hybridizáciou. Genomická knižnica zahŕňa veľké množstvo génov vo forme rôznych nukleotidových sekvencií DNA úlomky a môžu byť vybraný s pomocou DNA sondy.

Odporúča: