Ako sú podobné konvergentné hranice oceánskeho oceánu a oceánskeho kontinentu?
Ako sú podobné konvergentné hranice oceánskeho oceánu a oceánskeho kontinentu?

Video: Ako sú podobné konvergentné hranice oceánskeho oceánu a oceánskeho kontinentu?

Video: Ako sú podobné konvergentné hranice oceánskeho oceánu a oceánskeho kontinentu?
Video: Is Genesis History? - Watch the Full Film 2024, Apríl
Anonim

Obaja sú konvergentné zóny, ale keď an oceánsky doska sa zbieha s a kontinentálny tanier, oceánsky doska je tlačená pod kontinentálny tanier, pretože oceánsky kôra je tenšia a hustejšia ako kontinentálny kôra.

Čo teda odlišuje hranice oceánskych oceánskych konvergentných platní od oceánskych kontinentálnych konvergentných hraníc?

Keď oceánska platňa spĺňa a kontinentálna platňa v a konvergentná hranica a oceánska platňa je nútený pod kontinentálna platňa a zničené. The konvergentné hranice medzi oceán a kontinentálne dosky vytvoriť subdukcia zóny. The oceánska platňa je zatlačený pod kontinentálna platňa a roztopil sa.

Okrem toho, kde je oceánska kontinentálna konvergentná hranica? Príklady oceán - konvergentné hranice kontinentov sú subdukcia platne Nazca pod Južnú Ameriku (ktorá vytvorila pohorie Andy a Peruánsku priekopu) a subdukcia platne Juan de Fuca pod Severnú Ameriku (vytvorenie Cascade Range).

čo tvoria oceánske oceánske konvergentné hranice?

Oceánske konvergentné hranice . Keď dvaja oceánsky platne narážajú, staršia hustejšia platňa subdukuje. Výsledky tejto tektoniky kolízie sú podobné tým, ktoré sa týkajú oceánsky a kontinentálnych platní. Na morskom dne sa vytvára hlboká priekopa.

Koľko oceánskych platní je tam?

Hlavná a vedľajšia tektonická Dosky Sedem hlavných taniere zahŕňajú africké, antarktické, euroázijské, severoamerické, juhoamerické, indicko-austrálske a tichomorské taniere . Niektorí z maloletých taniere patrí Arabská oblasť, Karibik, Nazca a Škótsko taniere.

Odporúča: