Hovorí Ellen Ochoa španielsky?
Hovorí Ellen Ochoa španielsky?

Video: Hovorí Ellen Ochoa španielsky?

Video: Hovorí Ellen Ochoa španielsky?
Video: Леана Вэн: О чём вам не расскажет врач 2024, Apríl
Anonim

Ellen Ochoa sa narodil v roku 1958 a vyrastal v La Mesa v Kalifornii ako prostredné päťročné dieťa. V dôsledku toho jej otec chcel, aby sa jeho deti asimilovali, a trval na tom, aby sa tak nestalo hovor španielsky . Jej matka si vážila rodinu a vzdelanie.

Tiež viete, odkiaľ sú rodičia Ellen Ochoa?

Ochoa bola narodený dňa 10. mája 1958 v Los Angeles , Kalifornia Josephovi a Rosanne (rodená Deardorff) Ochoa. Jej starí rodičia z otcovej strany emigrovali zo Sonory do Arizony a neskôr do Kalifornie, kde bol jej otec narodený . Vyrastala v La Mesa v Kalifornii. Ochoa vyštudoval Grossmont High School v El Cajone v roku 1975.

je Ellen Ochoa mexická Američanka? Ellen Ochoa . Ellen Ochoa , (narodený 10. mája 1958, Los Angeles, Kalifornia, U. S .), americký astronautka a správkyňa, ktorá ako prvá hispánska žena cestovala do vesmíru (1993). Neskôr pôsobila ako riaditeľka Johnsonovho vesmírneho strediska NASA (2013 – 2018).

Aká je teda národnosť Ellen Ochoa?

americký

Odišla Ellen Ochoa do dôchodku?

Riaditeľ Johnsonovho vesmírneho strediska NASA Ellen Ochoa odchádza do dôchodku v máji po 30 rokoch vo vesmírnej agentúre. Prvá hispánska žena, ktorá sa vydala do vesmíru – neskôr nazbierala takmer 1 000 hodín na obežnej dráhe a stala sa riaditeľkou Johnsonovho vesmírneho strediska NASA v Houstone – je odchodom do dôchodku v Máji.

Odporúča: