Čo najlepšie popisuje jadro atómu?
Čo najlepšie popisuje jadro atómu?

Video: Čo najlepšie popisuje jadro atómu?

Video: Čo najlepšie popisuje jadro atómu?
Video: Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée [Part 2] 2024, Smieť
Anonim

The jadro atómu je malá hustá oblasť v strede an atóm ktorý obsahuje protóny a neutróny. Takmer celá hmotnosť an atóm sa nachádza v jadro s veľmi malým príspevkom elektrónových obalov.

Čo takto opisuje jadro atómu?

The jadro je centrum an atóm . to je tvorené nukleónmi nazývanými (protóny a neutróny) a je obklopený elektrónovým oblakom. Neutróny nemajú náboj a protóny sú nabité kladne. Pretože jadro je skladá sa len z protónov a neutrónov je kladne nabitý.

aké je jadro atómového kvízu? Jadro je vyrobené z protóny , elektróny a neutróny . Jadro atómu je: centrálne jadro a skladá sa z protóny a neutróny.

Jednoducho, ktorý výrok najlepšie vystihuje jadro atómu?

To znamená jadro zahŕňajúce takmer všetky atómový omša. Preto, výrok najlepšie vystihuje jadro atómu je Je to centrálne umiestnená štruktúra zahŕňajúca takmer všetky atómový hmotnosť a celkový kladný náboj“.

Čo je atóm?

An atóm základná vec. An atóm sám sa skladá z troch malých druhov častíc nazývaných subatomárne častice: protóny, neutróny a elektróny. Protóny a neutróny tvoria centrum atóm nazývané jadro a elektróny lietajú okolo nad jadrom v malom oblaku.

Odporúča: