Ako vzniká molekula vody?
Ako vzniká molekula vody?

Video: Ako vzniká molekula vody?

Video: Ako vzniká molekula vody?
Video: VODA – NEZkreslená věda V 2024, Apríl
Anonim

A molekula vody je vzniká kovalentnou väzbou dvoch atómov vodíka s atómom kyslíka. V kovalentnej väzbe elektróny sú zdieľané medzi atómami. Atóm kyslíka priťahuje elektróny silnejšie ako vodík. Toto dáva voda asymetrické rozloženie náboja.

Podobne sa ľudia pýtajú, ako sa vyrába molekula vody?

A molekula vody pozostáva z troch atómov; atóm kyslíka a dva atómy vodíka, ktoré sú spolu spojené ako malé magnety. Atómy pozostávajú z hmoty, ktorá má v strede jadro. Príťažlivosť medzi protónmi a elektrónmi je to, čo drží atóm pohromade.

Podobne, čo spôsobuje vodíkové väzby medzi molekulami vody? Vodík - lepenie tvorí v kvapaline voda ako vodík atómov jedného molekula vody sú priťahované k atómu kyslíka susedného molekula vody ; všeobecne protón zdieľaný dvoma osamelými elektrónovými pármi. Preto je atóm kyslíka čiastočne záporne nabitý a vodík atóm je čiastočne kladne nabitý.

Okrem toho, aký typ molekuly je voda?

Molekula vody -- Chemický a Fyzikálne vlastnosti. Voda je a chemická zlúčenina a polárna molekula, ktorá je pri štandardnej teplote a tlaku kvapalná. To má chemický vzorec H2O , čo znamená, že jedna molekula vody sa skladá z dvoch atómy vodíka a jeden kyslík atóm.

Aká je štruktúra vody?

H2O

Odporúča: