Na čo reaguje promótor pTAC?
Na čo reaguje promótor pTAC?

Video: Na čo reaguje promótor pTAC?

Video: Na čo reaguje promótor pTAC?
Video: Манипуляции через комплименты и обесценивание. Выявление ценностей, вербовка и эмоциональные качели. 2024, Marec
Anonim

The Tac - Promótor (skrátene Ptac ), alebo tac vektor je synteticky vyrobená DNA promótor , vyrobený z kombinácie promotérov z trp a lac operónov. Bežne sa používa na produkciu bielkovín v Escherichia coli. DNA po smere od polohy -20 bola odvodená z lac UV5 promótor.

Ako funguje indukcia IPTG?

Rovnako ako alolaktóza, IPTG viaže sa na lac represor a uvoľňuje tetramérny represor z lac operátora alosterickým spôsobom, čím umožňuje transkripciu génov v lac operóne, ako je gén kódujúci beta-galaktozidázu, enzým hydrolázu, ktorý katalyzuje hydrolýzu β- galaktozidy do

Okrem toho, čo je sekvencia promótora t7? The T7 promótor je a sekvencie DNA s dĺžkou 18 párov báz až po miesto začiatku transkripcie na +1 (5' – TAATACGACTCACTATAG – 3'), ktoré rozpoznáva T7 RNA polymeráza 1.

Tiež viete, čo je TAC v biológii?

Od Biológia -Online slovník | Biológia - Online slovník. tac . Druh obvyklej platby nájomcom; slovo používané v starých záznamoch.

čo je lacIq?

Rýchla referencia. Mutácia v promótore lacl génu E. coli, ktorá vedie k zvýšenej transkripcii a vyšším hladinám lac represora v bunkách. Od: lacIq v Oxfordskom slovníku biochémie a molekulárnej biológie »

Odporúča: