Prečo môže mg vytvárať kovalentné väzby?
Prečo môže mg vytvárať kovalentné väzby?

Video: Prečo môže mg vytvárať kovalentné väzby?

Video: Prečo môže mg vytvárať kovalentné väzby?
Video: Indian & American Diet Killed Me! Brought Back to Life with Dr Akil Taher 2024, Apríl
Anonim

1) magnézium a chlór formulár iónový väzba . Kovalentné väzby vznikajú, keď dva alebo viac atómov zdieľa elektróny medzi sebou. Iónový dlhopisov sú, keď atómy získavajú alebo strácajú elektróny, aby sa stali nabitými druhmi (iónmi), ktoré zdieľajú elektrostatickú interakciu nazývanú ión väzba.

Môže teda horčík tvoriť kovalentnú väzbu?

Podľa môjho profesora, horčík a lítium tvoria kovalentné väzby s uhlíkom, ale vápnikom robí nie. Takže C-Mg väzba by mal rozdiel elektronegativity 1,24 a C-Li väzba by mal rozdiel elektronegativity 1,57. Oboje sa zvažuje kovalentný.

Ďalej, prečo lítium tvorí kovalentné zlúčeniny? Odpoveď: Atómové a iónové polomery Li sú veľmi malé. Preto je jadrová príťažlivosť silná v porovnaní so zvyškom alkalických kovov, čo vedie k väčšej polarizácii v iónoch Li a tvorbe Kovalentné väzby.

Môže sodík vytvárať kovalentné väzby?

Ako sme videli, existujú dva typy dlhopisov : iónový dlhopisov a Kovalentné väzby . Napríklad, sodík (Na), kov, a chlorid (Cl), nekov, formulár iónový väzba na výrobu NaCl. V kovalentná väzba , atómy väzba zdieľaním elektrónov. Kovalentné väzby sa zvyčajne vyskytujú medzi nekovmi.

Je Mg a P iónový alebo kovalentný?

Vysvetlenie: Po prvé, vieme, že ide o an iónový zlúčenina, pretože jedným z prvkov je kov. Z periodickej tabuľky alebo z valenčných obalov atómov to vieme určiť horčík tvorí ión s nábojom +2. tiež fosfor vytvorí -3 ión.

Odporúča: