Obsah:

Čo je teorém o strednom segmente lichobežníka?
Čo je teorém o strednom segmente lichobežníka?

Video: Čo je teorém o strednom segmente lichobežníka?

Video: Čo je teorém o strednom segmente lichobežníka?
Video: What is the trapezoid midsegment theorem 2024, Apríl
Anonim

Veta o lichobežníkovom strednom segmente . The teorém o strednom segmente trojuholníka hovorí, že priamka spájajúca stredy z dvoch strany z a trojuholník, nazývaný stredný segment , je paralelný na tretiu stranu a jej dĺžka sa rovná polovici dĺžky tretej strany.

Ako zistíte stredný segment lichobežníka?

A lichobežníkový stredný segment spája stredy dvoch zhodných strán lichobežník a je rovnobežná s dvojicou rovnobežných strán. Dĺžka strednom segmente je súčet dvoch základov delený 2. Pamätajte, že základy a lichobežník sú dve rovnobežné strany.

Tiež viete, ako používate teorém stredného segmentu? Trojuholník Veta o strednom segmente uvádza, že ak spojíme stredy ľubovoľných dvoch strán trojuholníka s úsečkou, potom táto úsečka spĺňa nasledujúce dve vlastnosti: Úsečka bude rovnobežná s treťou stranou. Dĺžka úsečky bude jedna polovica dĺžky tretej strany.

Tiež je potrebné vedieť, ako nájdete stredný segment?

Zjednodušene povedané, rozdeľuje dve strany trojuholníka rovnako. Stred strany rozdeľuje stranu na dva rovnaké segmenty. Ako len vieš pozri na obrázku nižšie je DE strednom segmente trojuholníka ABC. Bod D rozdeľuje segment AB na dve rovnaké časti a bod E rozdeľuje segment CB na dve rovnaké časti.

Ako dokážete, že niečo je lichobežník?

Jedným zo spôsobov, ako dokázať, že štvoruholník je rovnoramenný lichobežník, je ukázať:

  1. Štvoruholník má dve rovnobežné strany.
  2. Spodné základné uhly sú zhodné a horné základné uhly sú zhodné.

Odporúča: